Wanha Liesniemi

Tilamyymälä ja kesäkahvila Wanha Liesniemi palvee asiakkaita kesäkuun puolivälistä elokuun alkupuolelle. Syksymmällä tilapuoti on auki kerran viikossa ja tarvittaessa myös tilauksesta. Kesäkahvilastamme saat myös erikoiskahvit (capuccinot, macciatot, lattet jne.) sekä tuoreita leivoksia moneen makuun. Kahvilasta saat lisäksi jäätelöä ja muita virvokkeita. Voit viettää pitkän kahvihetken nautiskellen kahvilan antimista ja ympärilä levittäytyvistä maalaismaisemista. Marjanpoiminta-aikaan voit viettää vaikka koko päivän tilallamme esimerkiksi poimien itsellesi mansikoita ja vadelmia.

Meiltä saat suoramyynnistämme torjunta-aineettomat mansikat, vadelmat, sekä kausivihanneksina mm. varhaisperunaa, kesäkurpitsaa, herneitä ja loppukesän herkkuina mm. vesimelonia. Meiltä saat myös syksyiset Halloween-kurpitsat ja koristekurpitsat.

Mansikan satoaikaan myymme mansikkoja poimittuna 5 kg laatikoissa ja puolen kilon rasioissa (kannattaa tehdä varaus etukäteen). Myymme myös mansikoita itsepoimittuna pitkin satokautta. Samoin vadelmaa on saatavana poimittuna ja itsepoimien. Voit ostaa myös vuosittaisia ns. sato-osuuksia  omenatarhastamme. Omenat ja kaikki marjamme kasvatetaan täysin ilman torjunta-aineita. Sato-osuuksia on saatavana myös rajoitetusti mehiläispesistämme.

Kaikkea näitä ja paljon muutakin voit nähdä ja kokea matkaamalla Sauvoon meille Wanhaan Liesniemeen, päiväksi maalle. Etenkin mansikka-aikana on kesä parhaimmillaan, mutta hyvin mieleenpainuva kokemus on se kun omenapuut, luumupuut ja päärynäpuumme ovat kukassa ja mehiläiset keräävät mettä niiden kukista. Tilallamme on kaikkiaan kasvamassa yli 700 erilaista hedelmäpuuta. Tilallemme on myös istutettu (vuonna 2017) myös 500 tammi- ja pähkinäpuuta, joiden juuristossa elää symbioosissa puiden kanssa Burgundin musta tryffelisieni (Tuber uncinatum). Ensimmäisiä satoja näistä tryffeleistä odotamme varovaisesti arvioiden noin vuoden 2023 tai 2024 paikkeilla.

 Tällä samalla paikalla on myös sijainnut keskiaikana kivinen kartanorakennus, jossa on asustanut maineikkaita oman aikansa vaikuttajia ja sotureita. Näistä ajoista on vielä jykevä holvikellari jäljellä. Voit kokea tätä historian havinaa tilaamalla ”aikamatkan” keskiaikaan ja Liesniemen historiaan. Voimme järjestää keskiaikateemalla sinulle sopivan tapahtuman, vaikka syntymäpäivät tai kokouksen. Jos keskiaika kiinnostaa, kysy lisää numerosta 0400 -595547 (Seppo).

Liesniementie 11, 21570 Sauvo, 0400595547 

Katso meidän videomme VIDEO

Olemme Facebookissa    

www.wanhaliesniemi.fi/

Ympäristötoimenpiteet

Tietosuojaseloste